Bericht

Eerste bewoners Akropolistoren op Zeeburgereiland ontvangen sleutel

Geplaatst op 1 juli 2017, 12:40 uur

Op woensdag 28 juni hebben de eerste nieuwe bewoners symbolisch de sleutel van de Akropolistoren op Zeeburgereiland ontvangen. Zij gaan op deze plek deel uitmaken van een humanistische woongemeenschap van 55-plussers.
Toekomstbestending
De Akropolistoren is met veertien verdiepingen het hoogste gebouw op Zeeburgereiland. Op het dak van het gebouw is een gezamenlijke ontmoetingsruimte met een terras. Alle 43 sociale en 43 middeldure huurwoningen hebben een balkon met prachtig uitzicht en zijn gelijkvloers. Hierdoor zijn de woningen geschikt voor ouderen die zo lang mogelijk zelfstandig willen blijven wonen.

Bijzonder
De appartementen zijn specifiek bestemd voor 55-plussers die met elkaar willen samenleven en indien nodig voor elkaar willen zorgen. Steeds meer mensen willen namelijk zeggenschap hebben over en verantwoordelijkheid nemen voor hun woonsituatie. De Akropolistoren is hier een mooi voorbeeld van. De bewoners steunen elkaar bij het ouder worden en zijn medeverantwoordelijk voor het beheer van het gebouw op administratief en technisch gebied. Afspraken hierover zijn vastgelegd in een samenwerkingsovereenkomst. Ook maken de bewoners nog afspraken over het samenleven met elkaar en met de buren.

Zeeburgereiland
De Akropolistoren is niet het enige project van de Alliantie op Zeeburgereiland. Zo wordt in 2017 ook de bouw van Het Gebaar afgerond, alwaar dove en slechthorende jongeren kunnen wonen.

Deel dit:
1 reactie

Karel Baracs

di 4 juli 2017 12:27
Hoe kan ik in aanmerking komen van een sociale huurwoning in het Akropolis-project?