Bericht

Verslag Werkgroep Verkeersveiligheid Sportheldenbuurt 26 juni

Geplaatst op 1 juli 2017, 12:42 uur

Elke 6 weken komt de Werkgroep Verkeer(sveiligheid) Sportheldenbuurt bij elkaar. In ieder geval zijn MKC Zeeburgereiland, IJburg College 2 en enkele bewoners van de Kea Boumanstraat aanwezig, maar iedereen die woont of werkt in de Sportheldenbuurt is welkom. De laatste bijeenkomst was 26 juni.



Wanneer zal worden begonnen met de toegang voor auto’s aan de westkant van de Sportheldenbuurt (bij de Eef Kamerbeekstraat)?
Het kruispunt Eef Kamerbeekstraat met de Zuiderzeeweg zal worden aangelegd op het moment dat de blokken aan de westzijde van de wijk allemaal zijn opgeleverd (en de toegang niet meer wordt gebruikt om bouwverkeer en bewonersverkeer te scheiden) . De verwachting is dat in het laatste kwartaal van 2017 of het eerste kwartaal van 2018 wordt gestart met de werkzaamheden. Het kruispunt krijgt hierbij nog niet de definitieve inrichting, maar kan na inrichting in gebruik worden genomen.

Het voetpad bij de Faas Wilkesstraat wordt regelmatig gebruikt door scooters en brommers. Kan hier iets aan worden gedaan?
Dit stukje is verboden voor scooters, brommers en snorfietsen. Omdat er al een hek staat wat deze scooters, brommers en snorfietsen moet weren, kan hier niet veel meer worden gedaan in de inrichting. Fietsers mogen op dit pad komen.

De verlichting in de John Blankensteinstraat werkt (vaak) niet. Kan hier iets aan worden gedaan?
Mensen kunnen dit het beste melden via de app / website VerbeterDeBuurt of de app BuitenBeter. Dit is de meest effectieve methode om dergelijke gebreken in de openbare ruimte te melden aan de beheerder.

Er is erg veel bouwverkeer, met name op de Faas Wilkesstraat. In combinatie met ouders die hun kinderen met de auto afzetten bij de basisschool leidt dit tot verstoppingen en onveilige situaties. Wordt hier iets aan gedaan?
Het is inderdaad erg druk in de Sportheldenbuurt met bouwverkeer omdat verschillende grote blokken zijn begonnen met bouwen. De uitvoeringscoördinator van de gemeente gaat bij deze bouwers extra benadrukken dat parkeren en laden en lossen op eigen bouwterrein moet plaatsvinden.

Wat zijn de gevolgen voor verkeer van werkzaamheden van NUON-warmte bij de IJburglaan?
Op Zeeburgereiland zullen in augustus / september werkzaamheden worden verricht om een warmtetransportleiding – voor stadswarmte - van Zeeburgereiland naar het Oostelijk Havengebied aan te leggen. Hiervoor zal in deze maanden het fietspad op de IJburglaan opengebroken worden. Fietsers zullen dan via de Kees Broekmanstraat worden omgeleid via het fietsbruggetje bij Smiley en de tijdelijke dam in het verlengde van de Leo Hornstraat.

Volgende werkgroep
De eerstvolgende werkgroep vindt plaats van  9.00 – 10.00 uur op 7 augustus (onder voorbehoud). Iets agenderen of aanschuiven? Meldt u aan bij Darius Riesener via zeeburgereiland@pmb.amsterdam.nl.

Deel dit:
2 reacties

Tjalling Payens

ma 3 juli 2017 19:38
Wat goed dat deze werkgroep bestaat. Denk graag mee om van dit eiland een oase te maken en te houden. Ga kijken of ik erbij kan zijn op 7 augustus. Groet, Tjalling

Tjalling Payens

di 4 juli 2017 17:34
P.S. Voor degenen die geen smartphone gebruiken en daarom geen meldingen over de openbare ruimte via een app kunnen doen, is er een online mogelijkheid op https://www.amsterdam.nl/veelgevraagd/?productid=%7BD5F9EF09-0F3A-4E59-8435-4873EB7CD609%7D