Bericht

Aannemer maakt blok 6 Zeeburgereiland bouwklaar

Geplaatst op 1 juli 2017, 12:44 uur

Op 5 juli wordt gestart met de bouw van Blok 6. Om dit mogelijk te maken is de aannemer nu alvast begonnen met de voorbereidingen voor de realisatie. De bouw van de woningen moet uiterlijk april 2019 voltooid zijn.


Het woongebouw 'blok 6 Zeeburgereiland' telt 17 woningen, is energieneutraal en wordt als CPO-project ontwikkeld. Het gebouw biedt straks ruimte aan verschillende woontypologieën zoals een penthouse, lofts, stadswoningen en appartementen. Het woongebouw en de plattegronden zijn in overleg met de bewoners door Buro Ruim ontworpen en de woningen worden door de bewoners naar eigen smaak ingericht.

Na het succes van de individuele zelfbouwwoningen op het Zeeburgereiland, heeft de gemeente eind 2014 een tender gehouden voor collectieve zelfbouw (CPO) op Blok 6. Er hadden zich voor deze kavel maar liefst 17 bouwgroepen ingeschreven en daar is uiteindelijk bouwgroep Zeeburgereiland de winnaar van geworden. In 2015 heeft de gemeente met bouwgroep Zeeburgereiland een optieovereenkomst gesloten voor de ontwikkeling van Blok 6. In mei 2017 heeft de bouwgroep een omgevingsvergunning gekregen voor de bouw van Blok 6.

Illustration
 
Deel dit: