Activiteit

Camping Zeeburg Festivalletje

zondag 9 september 2018 , 14:00 - 23:00 uur

 
“Al heel lang komen reizigers uit alle hoeken van de wereld en van allerlei pluimage bij ons langs, zetten hun tent of busje neer en delen met ons hun verhalen, hun muziek, hun kunst. Al deze verschillende invloeden hebben dit een speciale plek gemaakt, voor onze gasten, maar zeker ook voor wij die hier werken. We willen deze ervaring graag met jou delen, of je nu een reiziger, een Amsterdammer, een expat of een immigrant bent, of je nu 1 bent, of 110.”  

Tomas Gons - bedenker van het Festivalletje en medewerker van Camping Zeeburg


De camping als podium

Medewerkers en oud-medewerkers van Camping Zeeburg zetten zich in om de camping om te toveren tot festivalterrein. Verschillende plekken zullen dienen als podium voor een gevarieerd, uniek en inspirerend programma. Wagonettes die als workshopruimte dienen, muziek en theater aan het water en verrassende acts op het hoofdpodium op ons terras. Restaurant Zeeburg serveert speciaal voor deze dag een festival-maaltijd uit in bio-afbreekbaar couvert.


Eco-bewust

Niet alleen de camping als decor maakt dit festival uniek. Camping Zeeburg Festivalletje laat zien dat duurzaamheid en feest vieren hand in hand gaan. Door geen programmaboekjes te drukken wordt papier gespaard, in plaats daarvan is er een levensgroot blokkenschema (dat in het klein ook online te vinden is), gemaakt van sinaasappelkistjes. Een grote fietsenstalling op het terrein moedigt Amsterdammers aan om de auto vandaag te laten staan.


Programma

One man bands, dichters en verhalenvertellers, dansers en stuntacts. Een kinderprogramma, tattoo-artist, een ‘urban gardening’ workshop. Acts als De Harde Liefde (nederlandstalige folkrock onder leiding van Ewoud Kieft), Het Rudie Kartel (muziek/theater trio, in samenwerking met flamenco danseres Veronica Perez) en de Zebra Street Band. Het festival wordt gehost door dichter en frontman van The Irrational Library, Joshua Baumgarten. Zie ook: https://www.facebook.com/events/264530507472577/ (eventpage).

Locatie
Zuider IJdijk 20, tussen IJburg en Zeeburg, naast de Schellingwouderbrug.
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: