6 projecten
sorteer op:  

Start bouw van Sportgebouw Zeeburgereiland vrijdag 7 juli gevierd

Vrijdagmiddag 7 juli 2017 is samen met de leerlingen van het Stelle 2.0 en IJburg College 2 (de toek...

Silo's

Ik was afgelopen week bij de Zeeburgereiland #Meetup van Pakhuis de Zwijger in Nautilus. Helaas liep de bijeenkomst flink uit en moest ik - i.v.m. de oppas thuis - eerder weg dan dat de onderlinge gesprekken en discussies over verschillende thema's starten.

Graag had ik daar met de aanwezigen het gesprek gestart over de wensen over de ontwikkeling van de Silo's. Helaas is dat dus toen niet gelukt; daarom wil ik op deze manier in contact met creatieve en initiatiefrijke buurtbewoners die concrete ideeën voor de Silo's op Zeeburgereiland hebben.

Wij zijn zeer benieuwd wat de huidige bewoners nu m...

Zet je ook in voor vluchtelingen in de buurt

Op Zeeburgerereiland wonen op 17 adressen sinds november 2016 nieuwkomers met een vlucht verleden. Voor de zomer zullen er nog 15 adressen volgen aan de IJburglaan. Er is een buurtiniatief Connect to Zeeburgereiland die deze nieuwe bewoners wegwijs wil maken in de buurt/Amsterdam en wil helpen zich thuis te voelen. 

Hulp kan geboden worden door bijvoorbeeld een kop koffie te drinken, een luisterend oor, te wijzen op de vele leuke gratis activiteiten in onze mooie stad, vertalen van brieven, invullen van formulieren, regelen van huisraad/fiets, doorverwijzen naar bepaalde instanties en taalmaatj...

Nautiluskoor

Het Nautiluskoor is een nieuw koor dat één keer in de twee weken op donderdagavond repeteert in de zaal van Nautilus onder leiding van dirigent en componist Harke Jan van der Meulen. Het koor zingt een breed repertoire van Renaissance tot Beatles en van Romantiek tot de Amsterdamse Grachten.... We zoeken nog versterking voor alle stemgroepen. Iedereen woonachtig op het Zeeburgereiland is welkom. Geen leeftijdsgrens. Wel handig als je al een beetje kunt zingen. Eerstvolgende repetitie donderdag 4 mei 20.30 uur.

2 reacties

1 update

Buurtkamer Zeeburgereiland

in aanbouw, geplande oplevering: juli/augustus 2017

Beste buren,

In juli/augustus 2017 zal er een Bu...

6 reacties

4 updates

Buurtwebsite Zeeburgereiland

een buurtwebsite voor en door bewoners, ondernemers en professionals van Zeeburgereiland. Woon en/of...

2 reacties

1 update